Dania główne

  • środa, 04 lutego 2015
    • PAPRYKA Z KURCZAKIEM, KASZĄ KUSKUS I WARZYWAMI W SOSIE MILD CURRY firmy PATAK'S

      Dziś zapraszam na danie z Indyjskim Sosem PATAK'S i filmowy wieczór we dwoje :)        w ramach konkursu „Przepis na idealny wieczór” organizowanym na stronie zblogowani.pl.  Chodzi o stworzenie przepisu na idealny wieczór filmowy z dobrym jedzeniem, czyli należy przygotować danie z wykorzystaniem jednego z sosów PATAK'S. Wybrałam sos Mild Curry.
      Przyznaję, że nie mam doświadczenia z kuchnią indyjską, ale podjęłam to wyzwanie łącząc smaki polskie z indyjskimi :)  Papryka faszerowana kurczakiem, kaszą kuskus i warzywami, i Indyjski Sos Mild Curry okazało się idealnym połączeniem.                    Całość smakowała wyśmienicie!
      ...a skoro sos Mild Curry to i film "Smak Curry" :)
      Bohaterka filmu zgodnie z maksymą „przez żołądek do serca” dla swojego męża tworzy nową potrawę, a co on na to? No niestety danie trafia do... ( nie będę zdradzać szczegółów). Co z tego wyniknie zobaczcie sami :)
      Zapraszam na  Seans Filmowy z PATAK'S, wystarczy tylko:
      * Kupić sos marki Patak's (350g) i zrobić zdjęcie paragonu (paragon zachować)
      * Zarejestrować zakup na stronie Pataks.pl
      *  Dodać zdjęcie paragonu,
      * Po otrzymaniu unikatowego kodu VOD wysłanego mailem można wejść na stronę cineman.pl/pataks i spośród kilkuset dostępnych tam filmów, wybrać film dla siebie :) ... promocja trwa do 28 lutego.

      2 papryki,
      25 dkg. fileta z kurczaka,
      3 łyżki kaszy kuskus,
      2  cebulki dymki ze szczypiorem,
      1 średni pomidor,
      1/2 puszki kukurydzy konserwowej,
      1/2 pęczka pietruszki,
      1 łyżeczka kolendry,
      2  łyżki startego żółtego sera, np. goudy,
      3 łyżki oleju,
      1 słoik Indyjskiego Sosu PATAK'S  Mild Curry (350g.)
      sól i pieprz.

      Kaszę kuskus zalać taką ilością osolonego wrzątku , aby wody było 0,5 cm. ponad poziom kaszy.
      Odstawić na 5 min, do napęcznienia. Przemieszać, przestudzić.
      Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Pietruszkę opłukać i posiekać.
      Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę.
      Cebulkę  dymkę opłukać, osuszyć i posiekać. Przesmażyć na na łyżce oleju wraz z mięsem.
      Paprykę dokładnie umyć, odkroić płasko część tuż przy ogonku i oczyścić środek. Odkrojone góry pokroić w kostkę,
      Zawartość patelni, kaszę kuskus, pomidor, odsączoną kukurydzę, pietruszkę, zioła  i posiekane części papryki wsypać do miski, dodać, starty ser, wymieszać.
      Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem napełnić papryki. Można wierzch dodatkowo posypać startym serem. Włożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
      Nagrzać piekarnik do 200 st. Wstawić naczynie z paprykami i dusić 30 min.
      Pod koniec duszenia na wierzch każdej papryki nałożyć po łyżce sosu Patak's,  pozostały wlać do naczynia z paprykami, zmniejszyć temperaturę do 180 st. i razem jeszcze dusić przez ok. 10 min. Jeśli pozostało nam trochę farszu, to można również dorzucić go do sosu.
      Po tym czasie wyjąć, ozdobić zieleniną i podawać raz z sosem, gorące.
      Smacznego!

      zBLOGowani.pl

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (3) Pokaż komentarze do wpisu „PAPRYKA Z KURCZAKIEM, KASZĄ KUSKUS I WARZYWAMI W SOSIE MILD CURRY firmy PATAK'S”
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      lucynako
      Czas publikacji:
      środa, 04 lutego 2015 09:17
  • piątek, 23 stycznia 2015
    • NALEŚNIKI Z POMARAŃCZAMI

      Jak urozmaicić zwykłe naleśniki z serem?
      Wystarczy do ciasta naleśnikowego wsypać trochę skórki pomarańczowej, a do nadzienia małe plasterki pomarańczy przesmażone w słodkim syropie ,
      ... i mamy coś nowego i pysznego.
      Przed podaniem udekorować jeszcze tylko odrobiną słodkiej czekolady i nasze naleśniki stają się wykwintnym daniem, w sam raz na walentynkową kolację, deser czy słodki obiad :)

      ciasto:
      1 i 1/2  szklanki mąki,
      1 szklanka mleka,
      1 szklanka mineralnej wody gazowanej,
      2 jajka,
      1 łyżka cukru,
      1 łyżka otartej skórki pomarańczowej,
      szczypta soli ( nabrać w palce,
      olej do smażenia,
      nadzienie:
      1/2 kg. twarogu,
      1 łyżka cukru,
      1 op. cukru waniliowego,
      2 pomarańcze,
      10 dkg. rodzynek,
      1/2 tabliczki czekolady lub gotowa polewa czekoladowa.
      2 łyżki masła do podsmażenia.
      szczypta cukru pudru zmieszanego z cynamonem.

      Pomarańcze dokładnie umyć i dodatkowo sparzyć. Z jednej zetrzeć skórkę, która będzie potrzebna do ciasta. Rodzynki sparzyć wrzątkiem. Osączyć i ostudzić.
      Do naczynia dodać wszystkie składniki przeznaczone na ciasto i zmiksować je na gładką masę.
      Odstawić na min. 30 minut. Następnie usmażyć cienkie naleśniki.
      Wcześniej przygotowane pomarańcze obrać, podzielić na cząstki i posiekać je na cienkie plasterki.
      Na patelni zagotować łyżkę wody z łyżką cukru. Do powstałego syropu wsypać posiekane pomarańcze i krótko je w nim przesmażyć ( ok. pół min.) Ostudzić.
      Zmielony lub dokładnie roztarty na gładko widelcem twaróg zmieszać z kawałkami pomarańczy, rodzynkami i cukrem waniliowym. Powstały farsz nakładać na naleśniki i zwijać w ruloniki.
      Przed podaniem naleśniki podsmażyć na rozgrzanym na patelni maśle i udekorować roztopioną czekoladą (lub polewą). Dodatkowo można lekko oprószyć cukrem pudrem zmieszanym z cynamonem.
      Podawać gorące. Smacznego!

      Pomarańcze - wszyscy tańczą i ja tańczę    Walentynkowe menu

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (1) Pokaż komentarze do wpisu „NALEŚNIKI Z POMARAŃCZAMI”
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      lucynako
      Czas publikacji:
      piątek, 23 stycznia 2015 16:22
  • czwartek, 22 stycznia 2015
    • KLPOSIKI PO MEKSYKAŃSKU W WARZYWACH

      Aromatyczne małe klopsiki przyprawione na sposób meksykański idealne komponują się z Mieszanką Meksykańska Hotrex.
      Potrawa smaczna i syta, a jednocześnie bardzo prosta i szybka do przygotowania.
      Podane z ryżem idealne zarówno na obiad jak również mogą urozmaicić menu rodzinnych czy imprezowych spotkań.

      ok. 40 dkg. mielonego mięsa wołowego,
      1 op. Mieszanki Meksykańskiej Hortex,
      1 jajko,
      1 cebula,
      1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku ,
      1/2 łyżeczki kminu rzymskiego,
      1/2 łyżeczki mielonej kolendry,
      2 łyżki oleju,
      2 łyżki koncentratu pomidorowego,
      3/4 szklanki bulionu warzywnego instant,
      kilka kropel sosu tabasco,
      sól i pieprz do smaku.

      Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać. Dodać do mięsa mielonego. Wsypać paprykę, kmin i kolendrę. Wbić jajko i wszystko dokładnie wymieszać, aby powstała jednolita masa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formować małe klopsiki.
      Na patelni rozgrzać olej, wrzucić klopsiki. Smażyć często mieszając, aby kloosiki obsmażyły się  z każdej strony. Kiedy będą już rumiane wsypać Mieszankę Meksykańską Hortex i smażyć razem jeszcze przez ok. 5 min. Koncentrat pomidorowy wymieszać z bulionem i podlać potrawę. Całość dusić przez10 min. co jakiś czas mieszając. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i kilkoma kroplami sosu tabasco dla zaostrzenia smaku potrawy (wg. uznania). Podawać z ryżem.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      lucynako
      Czas publikacji:
      czwartek, 22 stycznia 2015 19:16
  • środa, 10 grudnia 2014
    • KURCZAK CURRY ZAPIEKANY Z BANANAMI W SOSIE SEROWYM

      Dzisiaj po raz kolejny zapraszam na danie z dodatkiem  kremowego serka Arla Apetina.
      To propozycja obiadowa w ramach konkursu "Tajemny składnik - co na obiad? Apetyczne inspiracje",
      Danie z egzotycznym akcentem,... kurczak, curry i banany, a wszystko to w delikatnym serowym sosie. Smakuje pyszniej niż wygląda, bo banany podczas zapiekania nieco z ciemniały, ale w smaku naprawdę "miodzio" :)... soczyste, mięciutkie mięso, słodkie, gorące kawałki banana i kremowy sos.,...mniam!

      4 pojedyncze piersi z kurczaka,
      4 banany,
      1 kremowy serek Arla Apetina Naturalny
      1/2 szklanki bulionu instant,
      1 łyżka mąki,
      1 łyżka curry,
      1 łyżka soku z cytryny,
      1 łyżka masła do formy,
      szczypta cukru do smaku (nabrać w palce),
      sól i pieprz,
      3 łyżki oleju do obsmażenia mięsa,
      1/4 pęczka szczypiorku.

      Mięso oczyścić, opłukać i osuszyć. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem.
      Na patelni rozgrzać olej i zrumienić na nim mięso. Następnie podlać bulionem.
      Naturalny kremowy serek Arla Apetina zmieszać z sokiem z cytryny, curry i mąką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać do kurczaka i razem gotować 2 - 3 min.
      Banany obrać. Jednego przekroić wzdłuż na ćwiartki, a pozostałe pociąć w plasterki.
      Naczynie żaroodporne natłuścić masłem, przełożyć do niego mięso wraz z sosem i obłożyć plasterkami banana. Na wierzch każdego fileta dodatkowo ułożyć ćwiartkę banana.
      Piekarnik nagrzać do 220 st.. Wstawić potrawę i zapiekać ok. 30 min.
      Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Ok. 10 min. przed końcem zapiekania oprószyć nim danie. Podawać gorące, najlepiej zaraz po wyjęciu z piekarnika.


      

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      lucynako
      Czas publikacji:
      środa, 10 grudnia 2014 08:54
  • piątek, 28 listopada 2014
    • BROKUŁY Z KURCZAKIEM W SOSIE SEROWYM...sałatka obiadowa na ciepło.

      Kulinarnej przygody z kremowymi serkami Arla Apetina ciąg dalszy :),... tym razem w ramach konkursu "Tajemny składnik - co na obiad? Apetyczne inspiracje".
      Proponuję prostą, smaczną i pożywną sałatkę obiadową podaną na ciepło, coś w rodzaju dania jednogarnkowego.

      1  brokuł,
      3 - 4 filety z kurczaka,
      1/2 kg. ziemniaków,
      1 op. kremowego serka Arla Apetina Pesto i Rukola,
      1 łyżka masła,
      200 ml. śmietanki
      szczypta gałki muszkatołowej,
      mielony biały pieprz
      sól 

      Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach małej ilości osolonej wody.
      Brokuł umyć, usunąć zdrewniałe łodyżki, podzielić na różyczki. Wrzucić na osolony wrzątek i gotować ok. 3 min. - tak by nie były zbyt miękkie.
      Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w większą kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i obsmażyć mięso na złoty kolor. Doprawić delikatnie do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
      Ziemniaki odcedzić obrać i pokroić w plastry.
      Na większym półmisku połączyć brokuły, ziemniaki i mięso.
      Śmietankę zagotować, dodać do niej kremowy serek i całość gotować ok. 1 min. Gdy powstanie gęsty sos doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę. Podzielić na porcję. Podawać na gorąco.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      lucynako
      Czas publikacji:
      piątek, 28 listopada 2014 10:52
  • czwartek, 27 listopada 2014
    • PLACKI ZIEMNIACZANE Z ZIOŁAMI ... i serem.

      Niemal każdy lubi  placki ziemniaczane. Przyrządzenie ich wymaga jednak trochę czasu, zwłaszcza ścieranie ziemniaków, więc na pewno więcej jest tych co lubią jeść, niż takich którzy je robią. :)
      Dziś polecam placki trochę inaczej: z ziołami, żółtym serem i przede wszystki starte na tarce o dużych oczkach, co idzie o wiele szybciej niż tradycyjne ścieranie.
      A zatem zapraszam na smaczne, chrupiące placki, pachnące ziołami...danie proste, tanie i łatwe do przygotowania.

      1 kg. ziemniaków
      2 cebule
      2 ząbki czosnku
      1 łyżeczka majeranku
      1 łyżeczka bazylii
      1 łyżeczka oregano
      1/2 pęczka koperku
      parę gałązek pietruszki
      10 dkg. żółtego sera
      1 jajko    
      szczypta pieprzu    
      sól do smaku
      olej do smażenia 

      Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
      Cebulę,koperek i pietruszkę drobno posiekać, a czosnek zmiażdżyć.
      Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
      Starte ziemniaki wymieszać dokładnie z serem. jajkiem, ziołami, czosnkiem, cebulą i posiekaną zieleniną.
      Wszystko razem połączyć. Można dodać łyżkę mąki. Doprawić solą i pieprzem.
      Na patelni rozgrzać olej i usmażyć placki na jasnozłoty kolor.
      Idealnie smakują z kleksem kwaśnej śmietany lub popijane zimnym kefirem.

        Placuszki i racuszki

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      lucynako
      Czas publikacji:
      czwartek, 27 listopada 2014 09:52
  • wtorek, 25 listopada 2014
    • ZAPIEKANKA Z BROKUŁAMI

      Moją wersją zapiekanki z brokułami. Prosta, szybka w przygotowaniu. Znakomita na bezmięsny obiad.  Różyczki brokułów  na płatach lazanii pod zapieczoną skorupką żółtego sera z dodatkiem  mielonych migdałów.
      Jeśli mamy do dyspozycji mrożone brokuły to nie należy je moczyć ani rozmrażać, tylko wydłużyć nieco czas zapiekania od 8 - 10 min. Wyszła pysznie! Polecam :)

      30 dkg. brokułów,
      20 dkg. płatów lazanii,
      10 dkg.  sera żółtego lub mozzarella,
      2 łyżki śmietany,
      1 jajko,
      1 łyżka mielonych migdałów,
      sól i pieprz.

      Brokuły oczyścić, opłukać, wlożyć do naczynia z zimną wodą i odstawić na ok. 15 min. Następnie dokładnie osączyć i podzielić na różyczki. Ser pokroić na cienkie plastry.
      Płaty lazanii obgotować w osolonej wodzie ale dente. Odcedzić i przelać zimną wodą.
      Naczynie żaroodporne natłuścić olejem, ułożyć płaty lazanii na nich rozłożyć różyczki brokułów i lekko oprószyć solą i pieprzem. Śmietanę bardzo dokładnie wymieszać z jajkiem i polać brokuły.
      Na wierzchu ułożyć plastry sera i posypać mielonymi migdałami.
      Zapiekankę wstawić do nagrzanego do 220 st. C. piekarnika. Zapiekać ok. 30 min. Po wyjęciu z piekarnika odczekać parę minut, aż lekko odparuje, wtedy łatwiej dzieli się na porcje. Smacznego!

      Skoro danie obiadowe nie zawiera dzś mięsa, to w ramach akcji Poniedziałki bez mięsa zróbmy sobie cały dzień bezmięsny...na śniadanie proponuję więc lekkie
      " TOSTY MIGDAŁOWE Z CUKINIOWO - SEROWYMI ROLADKAMI"

      http://czarygary.blox.pl/2014/11/TOSTY-Z-CUKINIOWO-SEROWYMI-ROLADKAMI.html

      - pozostała więc kolacja, więc może naleśniki pełne warzywnego farszu?
      "NALEŚNIKI Z PAPRYKĄ, CUKINIĄ I OLIWKAMI"

      http://czarygary.blox.pl/2014/09/NALESNIKI-Z-PAPRYKA-CUKINIA-I-OLIWKAMI.html


      Poniedziałki bez mięs   Smaczna Jesień

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      lucynako
      Czas publikacji:
      wtorek, 25 listopada 2014 13:22
  • wtorek, 18 listopada 2014
    • KURCZAK NA BUTELCE Z PIWEM

      Kurczak pieczony na butelce, z której stopniowo, powoli wylewa się i paruje na mięso piwo nawilżając go.  Mięso jest soczyste i miękkie od środka, ma wspaniały, charakterystyczny aromat.
      Ciekawy ale bardzo prosty sposób na upieczenia drobiu - bo tak w zasadzie to kurczak piecze się sam.  Gdy w trakcie pieczenia na brytfannę obok kurczaka dorzucimy warzywa, to mamy gotowy cały obiad.
      Kurczak pieczony w ten sposób to dobra alternatywa, kiedy nasz piekarnik nie jest wyposażony w rożen.

      ok.1,5 kg. kurczak
      1 butelka piwa    
      2 ząbki czosnku
      1 łyżka przyprawy do kurczaka    
      1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku    
      sól i pieprz do smaku
      3 łyżki oleju   
      5 - 6 ziemniaków
      2 - 3 cebulki
      1 średnia cukinia
      parę pieczarek
      1 łyżeczka tymianku lub rozmarynu    
      ok. 2 łyżki oleju do skropienia warzyw.

      Kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć.
      Przyprawę do kurczaka połączyć z olejem, papryką i zmiażdżonym czosnkiem. Zrobić "papkę" i natrzeć nią kurczaka  od środka i na zewnątrz. Dodatkowo oprószyć solą i pieprzem. Nasadzić kurczaka na czystej, otwartej butelce piwa bez etykietki.


      Tak przygotowanego kurczaka posadzić na brytfannie i włożyć do nagrzanego do 180 stopni. piekarnika. Piec ok. półtorej godziny, podlewając mięso co jakiś czas wytopionym tłuszczem i piwem, które znajdzie się na dnie brytfanny. W połowie pieczenia można do butelki z piwem wsypać odrobinę soli - wtedy szybciej się spieni i mocniej wypłynie polewając kurczaka.
      Cukinię dokładnie umyć i wraz ze skórką pociąć w plasterki. Ziemniaki, cebulki i pieczarki obrać, pokroić na mniejsze kawałki ( plasterki lub ćwiartki). Wszystkie warzywa wraz z pieczarkami skropić olejem, obsypać solą, tymiankiem lub rozmarynem.


      Ok. 30 - 35 minut przed końcem pieczenia mięsa wkładamy obok kurczaka na brytfannę, co jakiś czas mieszając. Piec razem do końca.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      lucynako
      Czas publikacji:
      wtorek, 18 listopada 2014 19:40
  • poniedziałek, 17 listopada 2014
    • PLACKI ZIEMNIACZANE Z TWAROŻKIEM

      Placki ziemniaczane z twarogiem?,... a dlaczego nie? :)
      Skoro podawane są z kleksem gęstej, kwaśnej śmietany i zajadane ze smakiem,  to z twarożkiem smakuję równie wybornie. Masa twarogowa ze śmietanę i cebulkę nałożona na gorący i chrupiący placek ziemniaczany dodaje soczystości i śmietankowego smaku. Placuszki są pyszne. Należy tylko pamiętać, że serek nakładamy na gorące placki tuż przed podaniem, takie smakują najlepiej.

      1 kg. ziemniaków
      1 jajko        
      2 cebule   
      2 ząbki czosnku
      3 łyżki kwaśnej śmietany
      25 dkg. twarogu
      szczypiorek lub szczypior z dymki    
      sól i pieprz do smaku
      olej do smażenia 

      Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odlać nadmiar soku.
      Jedną cebulę i czosnek obrać, zetrzeć na drobnych oczkach, drugą cebulę drobno posiekać.
      Starte ziemniaki wymieszać dokładnie z 1 łyżką śmietany, jajkiem, startą cebulą i czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
      Twaróg zgnieść widelcem, dodać pokrojoną drobniutko cebulę, 2 łyżki śmietany, posolić i wymieszać.
      Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać.
      Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki z obu stron na jasnozłoty kolor.
       Po usmażeniu na każdy placek nałożyć masę z twarogu i posypać posiekanym szczypiorkiem.
      Podawać bezpośrednio po usmażeniu.


      Placuszki i racuszki

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      lucynako
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 17 listopada 2014 12:47
  • poniedziałek, 10 listopada 2014
    • KALAFIOR W POMIDORACH

      Kalafior podany inaczej...w panierce z dodatkiem parmezanu i w soczystym sosie pomidorowym pachnącym bazylią.
      Danie smacznie i wykwintne. Łatwe do przygotowania a smakuje pysznie. 

      1 kalafior    
      1 puszka krojonych pomidorów  w soku pomidorowym lub pomidory całe w soku pomidorowym ( można samemu pokroić )
      3 łyżki przecieru pomidorowego
      3 cebule
      1 ząbek czosnku
      szczypta pieprzu Cayenne do smaku
      5 dkg. startego żółtego sera...najlepiej parmezan (może być też inny tarty ser,ale też pikantny w smaku)    
      1 pęczek świeżej bazyli ( lub pół łyżeczki suszonej)
      1 - 2 jajka
      mąka i bułka tarta do panierowania
      4 łyżki masła
      3 - 4 łyżki oleju
      sól do smaku 

      Kalafior oczyścić, umyć i podzielić na różyczki. Blanszować w osolonym wrzątku przez ok. 5 min. Ostudzić i osączyć
      Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i przeszklić na oleju. Dodać przecier i pomidory z puszki wraz z sosem. Gotować sos przez 4-5 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem Cayenne.
      Bułkę tartą wymieszać z tartym parmezanem.
      Różyczki kalafiorowe obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku, a następnie w bułce z parmezanem.
      Smażyć na gorącym maśle lub margarynie z każdej strony na złotobrązowy kolor.
      Bazylię drobno posiekać,dodać do sosu i zagotować. Kalafior podawać z gorącym sosem z pomidorów.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      lucynako
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 10 listopada 2014 17:19

Kalendarz

Lipiec 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl

Opcje Bloxa