Wpis

środa, 02 lipca 2014

MŁODE ZIEMNIAKI Z MASEŁKIEM I KOPERKIEM

Nareszcie są! Młode ziemniaczki... nasze polskie i  smaczne, na które czeka się cały rok.
Na początek klasyka czyli ziemniaczki z pachnącym koperkiem i gorącym masełkiem, a do nich szklanka zimnego kefiru lub maślanki - czyli najprostsze, najtańsze i najsmaczniejsze polskie danie :)

1 kg młodych, najlepiej małych ziemniaków,
1 pęczek koperku
3 - 4 łyżki masła,
1 płaska łyżka soli

Ziemniaki  młode wystarczy wyszorować lub oskrobać, umyć i włożyć do garnka.
Zalać wodą i posolić. Gotować do miękkości, ok. 25 - 30 minut.
Koperek opłukać, osuszyć i posiekać.
Ugotowane ziemniaki odcedzić, dodać masło i posiekany koperek, można dodać też garść posiekanego szczypiorku, Wymieszać ze sobą i przełożyć na talerz.
Gotowe i... smacznego !

To my! młode kartofelki  To my! młode kartofelki

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
lucynako
Czas publikacji:
środa, 02 lipca 2014 09:39

Polecane wpisy

Kalendarz

Listopad 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl

Opcje Bloxa