Wpis

piątek, 13 czerwca 2014

CHIPSY Z TWAROŻKIEM - KORECZKI

Fajna przekąska na różne okazje.

20 dkg. twarożku śmietankowego
1 łyżka kwaśnej śmietany
24 chipsy ziemniaczane    
12 oliwek
6 pomidorków koktajlowych
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka szczypiorku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól i pieprz do smaku

Koperek i szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno posiekać.
Twarożek wymieszać ze śmietaną, ziołami i posiekaną zieleniną.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na każdy chips nałożyć łyżeczkę masy twarożkowej.
Pomidorki umyć, osuszyć i przekroić na połówki. Jeśli mamy duże chipsy można pozostawić całe pomidorki.
Na części koreczków ułozyć oliwki, a na pozostałych pomidorki.
Masę serową jak i pozostałe składniki można przygotować wcześniej, ale na chipsy nakladać tuż przed podaniem, aby koreczki/chipsy pozostały chrupiące.


Jeść czy grać?   Jeść czy grać?

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
lucynako
Czas publikacji:
piątek, 13 czerwca 2014 19:42

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Kalendarz

Kwiecień 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl

Opcje Bloxa