Wpis

poniedziałek, 12 maja 2014

RAVIOLI ZAPIEKANE Z MOZZARELLĄ i warzywami

Zapiekanka doskonała nie tylko na obiad, ale również na ciepłą kolację.

30 dkg.  ravioli z mięsem   
2 marchewki    
1 cebula    
3 pomidory    
10 dkg. sera mozzarella    
10 dkg. groszku konserwowego
10 dkg, kukurydzy konserwowej   
10 dkg. pieczarek
2 łyżki oleju
2 jajka
200 ml. śmietanki kremówki 12%
5 dkg. tartego sera ementaler
tłuszcz do natłuszczenia naczynia
sól i pieprz

Ravioli przygotować wg. przepisu na opakowaniu.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Marchewkę obrać , umyć i pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić drobno.
Pieczarki oczyścić i pokroić cienko w plastry.
Warzywa konserwowe: groszek i kukurydzę osączyć z zalewy.
Na rozgrzanym oleju poddusić warzywa i grzyby. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać pierożki ravioli i delikatnie wymieszać.
Mozzarellę pokroić w kostkę.
Śmietanę zmieszać z jajkami i tartym ementalerem.
Naczynie do zapiekania posmarować tłuszczem.
Wyłożyć ravioli z warzywami i grzybami, zalać przygotowanym sosem śmietanowo - serowym i na nim rozłożyć kostki mozzarelli.
Wstawić do nagrzanego do 200 st. C. piekarnika i zapiekać ok. 40 min. aż do rozpuszczenia się sera.
Po wyjęciu z piekarnika odczekać ok. 10 min. wówczas zapiekankę łatwiej się dzieli na porcję.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Danie dla 4 osób.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
lucynako
Czas publikacji:
poniedziałek, 12 maja 2014 16:44

Polecane wpisy

Kalendarz

Grudzień 2018

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl

Opcje Bloxa