Wpis

wtorek, 13 maja 2014

ANDRUTY - domowe wafelki kakaowe

Smak z dzieciństwa.
Mama często je robiła. Pamiętam jak przygotowywała je  dzień wcześniej wieczorem , aby następnego dnia były gotowe. 
Bardzo proste do przyrządzenia, bez pieczenia.
Są pyszne, bo domowe smakują najlepiej.

1 opakowanie wafli prostokątnych lub kwadratowych
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka mleka w proszku
2 łyżki kakao
1/2 szklanki mleka

W rondlu rozpuścić margarynę, dodać pozostałe składniki, wymieszać i gotować na małym ogniu przez 3 - 5 min. aż powstanie jednolita masa.
Gorącą masą przekładać wafle.
Obciążyć ciężką deską kuchenną i odstawić do zastygnięcia.
Kroić najpierw w paski, a następnie na małe romby.

Mama to potrafi!    Jak ugryźć wafla    Jak ugryźć wafla

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
lucynako
Czas publikacji:
wtorek, 13 maja 2014 10:25

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • olinka_smakowy_raj napisał(a) komentarz datowany na 2014/05/13 15:42:05:

    Lucynko fajny przepis i jak widać po opisie z tradycjami, a takie są najlepsze :)
    Dziękuję za udział w mojej wafelkowej akcji i czekam na kolejne wpisy :)
    Pozdrawiam,
    Ola

Dodaj komentarz

Kalendarz

Kwiecień 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl

Opcje Bloxa