Wpis

wtorek, 11 lutego 2014

SERCE Z PARÓWKI

 Walentynkowe śniadanie...bo śniadanie to podstawa miło rozpoczętego dnia.Bardzo prosta potrawa też może wyglądać apetycznie...wystarczy ją przyrządzić z "sercem" i fantazją.
Tanie,łatwe i proste danie,a składniki prawie zawsze znajdą się w naszej kuchni: parówka, jajko,warzywa,ketchup a do smaku szczypta soli i pieprzu

 

serce z parówki

 

cienka parówka
jajko
odrobina masła
sól i pieprz do smaku
warzywa: ogórek zielony,pomidor,szczypiorek
ketchup

 

Parówkę rozetnij wzdłuż ,nie docinając do końca z obu stron.
Nadać jej kształt serca ( można sobie pomóc spinając wykałaczką). 

serce z parówki

 

Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć serce z parówki z obu stron.
Kiedy obsmażamy już z drugiej strony wyjąć wykałaczkę,a w środek serca wbijamy ostrożnie jajko) (tak aby się nie rozlało). 

 

serce z parówki

 

serce z parówki

 

Doprawić solą i pieprzem.Smażyć na małym ogniu aż do ścięcia się białka.
Ostrożnie wyjmujemy na talerzyk. Dekorujemy zieleniną lub ketchupem...lub wg.własnego pomysłu.
Smacznego!

serce z parówki

 

serce z parówki

 

serce z parówki



 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
lucynako
Czas publikacji:
wtorek, 11 lutego 2014 19:38

Polecane wpisy

Kalendarz

Grudzień 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl

Opcje Bloxa